PÅSKSNAPS!

Här kommer ett detaljerat recept från vår artikel i magasinet NYA RUM

å här kryddar du Konceptisms”Husets Snaps”

Ingrediensuppställing / Det här behöver du införskaffa

1 st flaska vodka av bättre sort, ej smaksatt

6 g Kumminfrö

2 g Fänkålsfrö

2-3 Blad av torkade hibiskusblommor (överdosera inte, det kan överfärga)

4 g Korianderfrö (krossa dem med mortel)

1/8 Vaniljstång (var sparsam så det inte tar över)

Vodkan köper du på Systembolaget.Örter och blad går oftast att få tag på i hälsoboden eller örtbutiken.

Så här ska du göra:

  1. Köp en neutral vodka av hög kvalitet, det blir alltid godare slutresultat

  2. Placera alla kryddorna i en större glasburk med lock

  3. Häll ner spriten och förslut locket, låt stå i rumstemperatur

  4. Skaka om den då och då, låt stå i ca 1 vecka beroende på smak (ju längre ju mer smak från kryddor och blommor)

  5. Filtrera akvaviten genom en silduk eller te-filter

  6. Buteljera i fin flaska

Voilà! Nu har du en egen supergod snaps lagom till Påsk.

Tips!

Servera akvaviten väl kyld, men inte fryskall. Den smakar bäst runt 8 grader, då kommer aromerna fram på bästa sätt. Skål!