Mezcal möter päron

Mezcal möter päron

Mezcal möter päron på Pharmarium

Vi fick inspiration från sommarens grönska och började tänka på klorofyll och stökiga smaker. Alltsammans resulterade i en balanserad törstsläckande och pärlande Highball med väl utvald sprit.

Star Of Bombay lanserades för 5 år sedan och är en förlängning Bombay Sapphire. Med sina två extra botanicals - bergamottzest och ambrettefrön - plus en extra kick upp till 47, 5% i alkoholprocent, designades den för att få fram ytterligare nyanser i smaken. Vi valde det här ginet för en extra push i struktur och komplexitet och för att vi visste att det skulle lyfta tillsammans med mezcal och päron.

Empirical Spirits från Köpenhamn dök upp 2017 och överraskade oss med sina destillat. Dessa "spirits" utan kategoriplacering gör dom till spritbranschens stilsäkra punkare som gärna bryter mot konventionella bränneritraditioner. Vi fastnade för deras Fallen Pony Blend som innehåller dubbelfermenterad kvitten-té-kombucha, koji och belgisk saisonjäst - floralt och téigt - vilket bidrar med en kul och blommig ton till päronsmaken i drinken.

Istället för citron/limejuice använder vi oss av en bra äppelvinäger för syrans skull och mezcalen ger det hela en lätt dos rökig stökighet. Frisk kolsyra knyter ihop allting och vi garnerar med ett ängsyreblad för den där extra kicken klorofyll.

𝓒𝓱𝓵𝓸𝓻𝓸𝓹𝓱𝔂𝓵𝓵 𝓜𝓮 𝓤𝓹

Star Of Bombay Gin

Mezcal blanco

Empirical Spirits Fallen Pony Blend

Äppelvinäger

Päron

Ängssyra

+Co2