Media

Media

Pressutskick från Konceptism

GOTLAND BOTANICAL GIN - GRÅ GÅSEN EDITION

Vår hommage till det vackra boutique-hotellet Grå Gåsen har äntligen släppts i Systembolagets beställningssortiment. En gin som för sinnena bort till ett somrigt Gotland. 400 flaskor har rullats in - först till kvarn! Skål!

DISCOVER MACALLAN

The Macallan är ett av världens absolut högst renommerade varumärken inom den konkurrenskraftiga spritvärlden. Deras Travel Retail ville skicka kunder och bartenders på en sinnessmörjande, internationell cocktailresa genom sina mest exklusiva spritsorter.

Bönder, råsprit och trevligheter

På Gotland har vi hittat vår typ av zen. Den hårfina balansen mellan skit- och spritsnack. Vår senaste resa till Gotland präglades av att förstå processen bakom deras råsprit, och alla fantastiska bönder och aktörer som ligger bakom det hela.

EN KVÄLL, EN BAR, EN RAMA!

Fredagskvällen ramade vi in på Stjärtilleriet och sh@!!!# vad trevligt det blev. Hugo smattrade ut cocktails och vi gick runt och upptäckte sherry med gästerna. Menyn var busig, solen stod högt och krogen var full. Tack till alla er som kom och njöt med oss.

BOKEN "SVENSK GIN" ÄR BÄST I VÄRLDEN

Vår favoritbok står slutligen högst upp på pallen i World Gourmand Awards under kategorin "Best Photography". Det är absolut det största fotojobb vi har producerat, vilket gör det än mer glädjande att ro hem en titel som denna.

GOTLAND BOTANICAL GIN - Backtimjan och hallon

Systembolagets digitala dörrar står på vid gavel och sommaren är bara runt husknuten. Gotland Botanical Gin har fått sin andra gin-bebis fylld med 50 cl bärig, somrigt aromatisk och alldeles… alldeles underbar sprit. Skynda skynda om du vill fynda. Första släppet är begränsat, och fylls på under nästa vecka.

TIO PEPE CHALLENGE -22

Häromveckan borstade vi av våra venencior och bjöd in till den nationella finalen av Tio Pepe Challenge. Finalen höll vi tillsammans med Nigab på Aleks y Filip och dominerades av en otroligt smaksäker line-up, där Denise Sjöberg från NORI BAR slutligen kammade hem förstaplatsen med sin ”GOKU GIMLET”.

GOTLAND BOTANICAL GIN - SEASON 2

Den här går ut till ön som aldrig slutar leverera. Till er där ute som fortsätter att sippa på vår gin i olika former. Till de som hoppas att detta blir den bästa sommaren hittills. Vi har vandrat över ön och hittat nya godsaker att destillera sprit på. Säsong 2 släpps den sjätte juni - men vad innehåller den?

• FLASKPOST FRÅN GOTLAND •

I reflektionen av vår flaska återfinns ett slags vemod. Inte ett negativt sådant, utan snarare ett längtande vemod. En ren och skär nostalgi. Våren står för dörren, himlen börjar spricka upp och solstrålarna blir varmare och varmare. Kanske en…. en GT på det?

LEIFING LA VIDA LOCA

Vi tog oss tiden och knåpade ihop en lista som sätter finger på fredagskänslan. Känslan som får en att vilja smälla igen datorlocket och avsluta dagen lite tidigare än man kanske borde.

ALEKS Y FILIP SLÅR UPP SINA PORTAR

Solvärmda vindar från Spaniens huvudstad blåser in över Södermalm. Känner du hur doften av Vermouth och olivolja sakta börjar krypa fram? Hör du hur fåglarna kvittrar till ljudet av klingande glas och skramlande tallrikar? Var inte orolig. Det är bara ALEKS Y FILIP som håller på att öppna krog.

TIO PEPE CHALLENGE ÄR TILLBAKA!

Den nationella finalen för Tio Pepe Challenge är i full rullning. Konceptism tar över kontot och styr kosingen mot ALEKS Y FILIP, där bartenders gör upp om förstaplatsen som sedan skickar finalisten till den anrika staden Jerez för att tävla internationellt.

GOTLANDSFIKA GÖR COMEBACK

Bella Porcile, Sveriges egen natur-tender, gör en comeback med cocktailen ”GOTLANDSFIKA”. Vår allas Gotland Botanical Gin är huvudrollsinnehavaren.

RECEPTET FÖR EN LYCKAD UPPHANDLING

Projektupphandling är tämligen komplext. Med denna artikel lyfter vi våra glas och skålar för vikten av en slagkraftig leverans, som låter dig sälja ditt erbjudande - med extra plusmeny.

BOTANICAL CREATIONS #3

Här ser ni en av Stockholms (sprit)starkaste barduo genom tiderna. Leo och Aron fuktar strupar, levererar professionell service och skräddarsyr barkoncept som får gäster att upptäcka och återupptäcka smaker gång på gång. Med råge tog de tag i varsin flaska Gotland Botanical och lät sina ginsinnen skrida till verk.

TREVLIGT TRÄNGSEL

Restriktionerna har släppt och eventlampan lyser på högsta styrka. Vi ser en framtid med halvfulla glas och ett böljande näringsliv. Häng med!

WERMANDE GOTT

Vi satte oss ned tillsammans med Fredrik Werme från Werme Kafferosteri för att bena ut ett och annat kring specialkaffe. Är du intresserad av att lära dig mer om kaffe? Då är Werme någonting för dig.

Ett glasklart samarbete

Vi har slagit ihop våra huvuden och glas med Gotland Spirits, ett gediget destilleri från Sudret på Gotland. Denna kontrastrika ö har länge legat varmt om våra hjärtan, där vi har stark familjeanknytning. Tack vare detta långsiktiga samarbete, bygger vi en sann smakbrygga rauka vägen över Östersjön till gutarnas hemplats.

Skånska Spritfabriken

Visste du att det produceras mer än 100 olika Ginsorter i Sverige? Det betyder att vi har ganska mycket resor framför oss. Helt ok!

"Once Upon A Time In The West"

"Once upon a time in the west.." Hmm, Skåne menar vi, närmare bestämt Kullahalvön. Eftersom vi var i krokarna för fotografering av ginboken ville vi även slå en annan fluga i samma smäll - nämligen besöka Holy Smoke BBQ.

Ny meny på Pharmarium

Vol. 15 – The Modern Garden

Psst! Nu finns det en sprillans ny het meny på plats hos Pharmarium i Gamla stan. Tillsammans med talangfulla Gabriel Valdès krattade vi fram en ny drinklista med inspiration från trädgården, efter man tagit en drink eller två. 8 st signaturdrinkar har tagits fram med en ordentlig dos kreativitet och finess.

HELLSTRÖMS GIN

Konceptism avslutar sitt tredje kapitel på en magisk plats ihop med Elisabeth från Hellströms Gin.