"Once Upon A Time In The West"

"Once Upon A Time In The West"

"Once upon a time in the west.." Hmm, Skåne menar vi, närmare bestämt Kullahalvön. Eftersom vi var i krokarna för fotografering av ginboken ville vi även slå en annan fluga i samma smäll - nämligen besöka Holy Smoke BBQ.

Enligt många är det här sveriges bästa bbq och vi var tvugna att testa såklart. Efter ett gäng kalla blasköl, som det sig bör, och några järn rökig Mezcal började hungern infinna sig. Doften från pitsen och röken från eldstaden - som ligger mitt på gården - blev en perfekt stämningshöjare. Soundtracket pulserar ut amerikana, och för en stund kändes det som att vi inte befann oss i Skåne längre.

Käket börjar rulla in, vi delar på ett urval av The Weekly Special och husets BBQ Plate med nästan alla tillbehör. På bilderna ser vi Honey glazed iberico ribs, Beef short rib, Mac n' broc, Cheddar Jalapeno sausage, Smoked pit beans, Cream chili corn, Carolina Slaw, Ginger cucumber, Pickled onions, bröd och BBQ-sås,

Det blev perfekt delat på tre personer och utan att behöva gå in nördigt på smakdetaljer så kan vi lugnt säga att det här är bland det bästa vi ätit i BBQ-väg. Det är väl värt en omväg och minnet av smakerna och upplevelsen påminner oss fortfarande. En sak som är säker är, att om vi åter befinner oss i krokarna, så kommer vi definitivt sitta där igen med kall blasköl och mezcal i glasen och vänta på brickor fyllda med bbq.

När vi är ute och föreläser om framtidens restaurangtrender så pratar vi mycket om både upplevelserestauranger och destinationsverksamheter. Det går inte att hitta ett tydligare exempel i Sverige just nu än Holy smoke BBQ i dessa kategorier

Psst! Lyssna på Soundtracket här