Kommunikation

Kommunikation

Konceptism erbjuder behovsanpassade helhetslösningar inom kommunikation och marknadsföring. Genom film, foto och text skapar vi specialsydda digitala skyltfönster för sociala medier, hemsida, kampanjer eller traditionell media.

  • Filmproduktion
  • Strategier för sociala medier
  • Kampanjer

BAR BRAHE

En gång i tiden, i utkanten av Gamla Stan, fanns det en dunkel lokal i en gränd vid hamnen, dit köpmän kom för att samla in tegelstenar och kaffe för export. Arvet från samma gamla handelslager finns kvar, innanför väggarna av den nya jazz- och cocktailhålan Bar Brahe. Konceptism har vart med från början och tagit fram design, fotografi, koncept, utformning och kommunikation.

HOTELL MÅRTENSSON

Maj 2021 tog vi fram ett hotellkoncept det nya Hotell Mårtensson. Vi trädde den röda tråden genom alla minnen och upplevelser som Hotell Mårtenson bjudit på genom åren, men inte minst av Franz & Greta Gruber som under mitten av 1900- talet levde och jobbade på Hotellet i Halmstad. Sida vid sida med arkitekterna tog vi fram ett koncept från grunden innehållandes kommunikationsstrategi, grafisk profil mat- och dryckeskoncept, audio-identitet, utensilier, menydesign, skyltning och förstärkte hotellets in-room experience.

DIN-DIN CLUB

DIN-DIN CLUB dansar sig lekfullt fram genom Stockholms streetfood-djungel. När vi satt och utvecklade konceptet visionerades en punkig, 90-talsnostalgisk krog med ball arkitektur och syndigt goda bowls, ramen och rolls. Det här är verkligen definitionen av vad vi gör som byrå. Från konceptutveckling, affärsstrategi, design, kommunikation, produktion, projektledning, matutveckling, skyltdesign, beställning hela vägen till implementering av allt ovannämnt och uppföljning av resultat. Kort och gott var vi med hela vägen i mål, med plusmeny och extra konceptism-strössel.

ALEKS Y FILIP

Aleks y Filip är en krog som går ifrån hur vi svenskar vanligtvis ser på spanskt käk. De levererar traditionell spansk mat från grunden, och inspireras friskt utav Madrids levande mat- och krogkultur. Håll utkik när du strosar runt på söder efter Stockholms mest träffsäkra spanska brasserie. Vi utvecklade konceptet tillsammans med bröderna, satte en grafisk profil och hittade den röda tråden genom audioidentitet, kommunikation och strategi.

DISCOVER THE MACALLAN

Ett stilrent koncept för ett stilrent varumärke. Vi lirkade fram en elegant cocktailmeny som kunde möta produkternas komplexa high notes, med vackra presentationer, formgivning och förbannat goda smaker. Detta fotograferades i vår kontorsstudio, där varje cocktail fick sin egen lilla skräddarsydd historia vid sidan. Varje foto skulle klara av att synas på stora flygplatsväggar, och samtidigt tryckas i cocktailböcker. Till barerna runt om i världen snärtade vi även ihop recepturer och hur de kan arbeta med presentationer på ett kreativt och stilrent sätt - allt paketerat i en cocktailbok för den äventyrslystne.

ULVÖ HOTELL - Menydesign

Menydesign / koncept för Ulvö Hotell. Galvat läder från Norrland med noga utvalt papper för att tillsammans bilda en enighet som pratar samma språk som drinkkonceptet. Omslaget pryds av ett printat barrskott. Första sidan introducerar läsaren till en karta som representerar platserna där drinkskaparen har plockat ingredienserna för sina cocktails. Vi jobbar alltid när med vårt tryckeri för att leverera hållbart material som får dig att sticka ut. ”Boken blev en succé. Den har fyllt fler funktioner än väntat. Folk har t.o.m. använt den som guide för Ulvön. De sitter alltid länge och bläddrar i den, och jag får ofta höra att det är den finaste drinklista de sett.”

GRETAS BLOMMOR

Precis innanför entrén till hotellet hittar du Hotell Mårtenssons blomsterbutik, Gretas Blommor. En ljuvlig, färgsprakande och väldoftande oas av praktfulla pioner, frasiga tulpaner och allt däremellan. Vi tog fram varumärket genom solid design och kommunikation. En logotyp tillsammans med romantiskt vackra mönster sparkade liv i tryckmaterial såsom: omslagspapper, blompapper, tack-kort, visitkort och mycket mer, allt för att säkerställa att hotellet får sin dagliga dos av nöjda kunder.

OP ANDERSON X OMNIPOLLO

Utformning och design för Op Anderson x Omnipollo. Ett fantastiskt samarbete kräver en paketering som sticker ut. Vi på konceptism har tagit fram ett noga utvalt tryckmaterial som får kunden att känna sig utvald.

HOTELL MÅRTENSON: FRANZ Bistro & Bar

Här introducerar vi en modern bistro och bar som slår rot i en häpnadsslående rik historia. Vi tog ett järngrepp kring varumärket och skapade allt från tryckmaterial, uniformer, porslin, menyer och mycket mer därtill. I vårt uppdrag har vi även tagit fram mat- och dryckesprogram för att knyta ihop hotellets restaurangupplevelse med resten av hotellets alla erbjudanden. Slutligen hölls det workshops och utbildning för hotellpersonalen, så att alla "blickar åt samma håll". Den röda tråden går igenom alla delar från att du besöker krogen till notan betalas, och vidare.

THE MACALLAN TASTING CONCEPT

Utveckling av The Macallans whiskyprovningar i Sverige. Vi valde det finaste ekslaget från Gotland för hållbarhet och stabilitet. Trycksakerna känns lyxiga och tillsammans med en av världens bästa produkter inom sitt segment, blir detta ett oslagbart koncept. Att gå på provning ska vara inspirerande för alla parter.

TRES TACO JOINT

Tres uttryck och inspiration kommer från en surfby i mexiko. Ni vet stället där inga problem finns, och man hälsar avslappnat på allt och alla. Vi tror att svenskarna har en stark relation till stränderna i Tulum, det blåa vattnet och dom pastelliga färgerna på husen. Vi ser gärna att man frångår klassiska mexikanska attribut, och istället leker med moderna uttryck, blanda med lite 80s-nostalgi. Surfs up dude!

Byrån har skapat en grafisk profil, ett dryckesprogram och även hjälpt arkitekten med att ta fram inredningsdetaljer. Vi har så klart varit med och tagit fram utformningen på baren för att den ska vara så funktionell som möjligt, men ändå vara en del av konceptet.

FREDENSBORGS HERRGÅRD

I djupaste Småland, nära Vimmerby ligger en vackert placerad herrgård vid namn FREDENSBORG. Vi har hjälpt till med att ta fram en vidareutveckling på befintlig grafisk profil, verktyg för kommunikation, men framförallt skapat en röd tråd som binder ihop historien för att skapa riklig storytelling. Här kommer - Ett brev från Småland.

SVENSK GIN

Sveriges nördigaste bok som dokumenterar den svenska gintrenden. Vi har rest landet runt för att fånga miljöer och människorna bakom sveriges framgångar på den internationella spritmarknaden. Boken har på kort tid sålt slut och vi har i skrivande stund tryckt vår andra upplaga.

NYA RUM 2019 / 2020

Inredningsmagasinet NYA RUM gästas av Konceptism! I varje nytt nummer presenterar vi dom hetaste glasen, och dom godaste dryckerna.

NÖJESGUIDENS ÖLMÄSSA

Nöjesguidens årliga ölmässa anordnas tillsammans med oss. Tillsammans skapade vi rikligt med innehåll blandat med skarp design, för att med god marknadsföring skapa den bästa upplagan hittills. Rekordmånga besökare hade möjligheten att prova sig igenom 114 olika hantverksöl. Konceptism skapade också ett lyckat matkoncept tillsammans med Norra Latin konferenscenter.

HAWAII POKÉ

Aloha! När man äter bowl behövs det något att dricka. Konceptism har tagit fram ett kostnadseffektivt dryckesprogram som matchar deras brand. Popup-events, konceptuella recept och ett väldigt lyckat event på "Smaka på Stockholm". Här valde vi dryck efter målgrupp, och på "HP" kan man nu dricka spännande hantverksöl, likväl som kvalitativ micro-läsk.

WATSONS BAR

Rival Hotel är en institution på Södermalm. Ett historiskt Boutique Hotel behöver en tidlös klassisk cocktailbar. Konceptism skapade logotyp med en tillhörande grafisk profil, val av glas och porslin, kommunikation, musik, uniformer, matkoncept och dryckeskoncept. I processen säkerställde vi ritningar så personalen slipper slita på kropp och själ. Watson är döpt efter hotellets lilla hund.

PRIME BURGER CO

En av huvudstadens mest klassiska hamburgerkedja får en ny kostym! Goffiga burgare i en modern amerikansk känsla. Bort med 50-tals detaljer och in med frostiga glas fulla med färgglad hantverksöl. Uppdatering av dryckesprogram, matkoncept, grafisk profil, skyltprogram, uniformer och audioidentitet. Prime Burger Co är tillbaka i matchen!

HOOKS HERRGÅRD

Norra Europas vackraste golfresort har öppnat portarna till en sagolik restaurang. Tillsammans med legendariske arkitekten Per Öberg har vi skapat ett tidlöst komplement till den outtröttliga utsikten över sjön.

Familjen Edbergs historia och småländsk fauna är en viktig del i koncept och design. Välkommen till Småland!

SCANDIC MALMEN - LHB

En modern ölhall mitt på södermalm, kräver ett modernt uttryck. Stockholms mest trafikerade korsning stoltserar nu med färgglada neonskyltar och en design som andas brutalism blandat med klassisk tysk bryggarestetik. Konceptism har följt arkitekten för att i symbios hitta en röd tråd.