Strategiskt

Strategiskt

Konceptism erbjuder konsultation och rådgivning för verksamheter inom servicebranschen. Vi analyserar varumärket med rekommendationer som följd inom koncept, service, ombyggnation, personal, design, gästupplevelse och kommunikation. Vi hjälper kunder ta nästa steg i utvecklingen av existerande eller kommande verksamheter.

  • Projektering
  • Konsultation
  • Analys
  • Branschrådgivning
  • Varumärkesanalys

FREDENSBORGS HERRGÅRD

I djupaste Småland, nära Vimmerby ligger en vackert placerad herrgård vid namn FREDENSBORG. Vi har hjälpt till med att ta fram en vidareutveckling på befintlig grafisk profil, verktyg för kommunikation, men framförallt skapat en röd tråd som binder ihop historien för att skapa riklig storytelling. Här kommer - Ett brev från Småland.

SVENSK GIN

En svensk ginbibel befinner sig i produktion under 2020 och släpps tidig höst. Visionen är att skapa den ultimata guiden av svensk gin. En tjock "coffee-table-bok" som nördar ner sig i detalj om enbär och tonic. Konceptism står för fotografi, kommunikation & konceptutveckling.

NYA RUM 2019 / 2020

Inredningsmagasinet NYA RUM gästas av Konceptism! I varje nytt nummer presenterar vi dom hetaste glasen, och dom godaste dryckerna.

NÖJESGUIDENS ÖLMÄSSA

Nöjesguidens årliga ölmässa anordnas tillsammans med oss. Tillsammans skapade vi rikligt med innehåll blandat med skarp design, för att med god marknadsföring skapa den bästa upplagan hittills. Rekordmånga besökare hade möjligheten att prova sig igenom 114 olika hantverksöl. Konceptism skapade också ett lyckat matkoncept tillsammans med Norra Latin konferenscenter.

HAWAII POKÉ

Aloha! När man äter bowl behövs det något att dricka. Konceptism har tagit fram ett kostnadseffektivt dryckesprogram som matchar deras brand. Popup-events, konceptuella recept och ett väldigt lyckat event på "Smaka på Stockholm". Här valde vi dryck efter målgrupp, och på "HP" kan man nu dricka spännande hantverksöl, likväl som kvalitativ micro-läsk.

WATSONS BAR

Rival Hotel är en institution på Södermalm. Ett historiskt Boutique Hotel behöver en tidlös klassisk cocktailbar. Konceptism skapade logotyp med en tillhörande grafisk profil, val av glas och porslin, kommunikation, musik, uniformer, matkoncept och dryckeskoncept. I processen säkerställde vi ritningar så personalen slipper slita på kropp och själ. Watson är döpt efter hotellets lilla hund.

PRIME BURGER CO

En av huvudstadens mest klassiska hamburgerkedja får en ny kostym! Goffiga burgare i en modern amerikansk känsla. Bort med 50-tals detaljer och in med frostiga glas fulla med färgglad hantverksöl. Uppdatering av dryckesprogram, matkoncept, grafisk profil, skyltprogram, uniformer och audioidentitet. Prime Burger Co är tillbaka i matchen!

HOOKS HERRGÅRD

Norra Europas vackraste golfresort har öppnat portarna till en sagolik restaurang. Tillsammans med legendariske arkitekten Per Öberg har vi skapat ett tidlöst komplement till den outtröttliga utsikten över sjön.

Familjen Edbergs historia och småländsk fauna är en viktig del i koncept och design. Välkommen till Småland!

SCANDIC MALMEN - LHB

En modern ölhall mitt på södermalm, kräver ett modernt uttryck. Stockholms mest trafikerade korsning stoltserar nu med färgglada neonskyltar och en design som andas brutalism blandat med klassisk tysk bryggarestetik. Konceptism har följt arkitekten för att i symbios hitta en röd tråd.